Gott nytt år :D

Ville bara önska er gott nytt år :D Har verkligen haft ett bra år och hoppas nästa år ska bli lika bra. Bjuder på några bilder som jag har tog inatt ^^
 
 
 
 
 

På ängarna med Silverdiamond

Tog med Silverdiamond till ängarna så han kunde få sträcka på sig. Det var ganska länge sen jag red på honom så han hade ganska mycket energi. Det var verkligen härligt att galoppera ut över ängarna och känna snön slå upp mot ansiktet. Man märkte att han tyckte det var kul för varje chans han fick så försökte han dra iväg med mig. Vi avslutade ritten med en skrittrunda i Hollow Woods.
 
 
 
 
 

Southborn i level 15

Idag fick jag upp Southborn i level 15 det var verkligen roligt för har längtat efter att få köra honom i Championat. Vi körde vårat första race klockan 16.00 vid Firgrove. Det kändes ganska ovant att köra med en sån stor häst men tyckte vi klara det bra. Vi fick ett silver så jag är väldigt nöjd, nu kan det ju bara gå bättre. 
 
Men nu har jag ett problem nu när Southborn är i level 15 så har jag bara min ponny kvar att levla. Men känner mig inte så frästad över att börja levla den eftersom den är så seg. Sen nu har jag fått upp ögonen för 2 nya hästar som jag inte gillade förut. 
 
Den första hästen jag har fått upp ögonen för är den svarta araben. Hatade verkligen denna i början tyckte den var för spinkig såg ut som den skulle falla ihop när som helst. Men nu har jag börjat gilla den mycket. Den är så himla fin och jag älskar huvudet på den. Men stör mig väldigt mycket på att sadlen & schabraket blir i helt av långt. Känner mig ändå väldigt frästad över att köpa denna.
 
 
Den andra hästen är den bruna Overon som står vid Marleys. Har gått och blivit kär i den. Kollar runt mycket på sso bloggar och då är det ofta folk som lägger upp bilder på den. Har inte tänkt på den så mycket förut men när man ser folk rida runt på den så inser man faktiskt hur fin den är. Idag så fick jag äran att få rida Sylvies häst och allt kändes jätte bra. Det känns faktiskt som en Frodo häst. Denna tror jag kommer bli min nya häst när hästön kommer. Känner att jag inte vill sälja min ponny igen för gillar han mycket trots allt.
 
 
 
 

Unghäst

Häromdagen så var jag och kolla på en unghäst som jag har följt ganska länge. Allt börja med när jag var på föl visning förra året på en stor gård utanför Jorvik. Hade kollat runt på internet efter några föl visningar eftersom jag är väldigt intresserad över att köpa en ung häst i framtiden. På visningen så fick jag upp ögonen för en liten sprallig skimmel. Blev så himla kär när jag såg honom skutta runt i manegen. 
 
Så jag bestämde mig för att åka och kolla på honom igen. Så jag ringde upp uppfödaren så vi bestämde en tid. I onsdags denna veckan så åkte jag och kolla på honom. Han var lika fin som jag mindes honom. Det var första gången jag fick träffa honom, eftersom jag bara hade sett honom på långt avstånd förut. Han var hur snäll som helst han kom nyfiket fram till mig när jag gick in i hagen. Det var verkligen jätte roligt att få hälsa på honom igen. Kom överrens med uppfödaren att jag skulle få provrida honom senare när han är inriden. Sen om det känns bra så kommer jag förmodligen köpa honom eftersom jag gillar han väldigt mycket.
 
 
 
 
 
 

Ladies night med dbc

Ikväll så var det fest i DBC vi hade Ladeis night som jag har längtat efter väldigt länge. Vi gjorde massa roliga saker som olika lekar, grillade, dansade & sköt raketer med mera. Det delades ut massa priser för olika katogorier. Katogoreierna var DBC's aktiviaste, DBC's mest hjälpsammaste, DBC's lilla ängel, DBC's roligaste & DBC's farligaste. Så alla medlemmar fick rösta på vilka dom tyckte var värda priset. Jag fick priset för DBC's lilla ängel. Det var himla skoj.. hihihi :3
 
Kvällen idag har varit himla rolig och mysig. Verkligen tacksam för att jag får vara med i en sån här bra klubb. Har aldrig trivts så här bra i en klubb förut ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Röd Outfit

 
Ryttaren
Jackan: Firgrove
Byxorna: Fiskebyn
Ridhjälmen: Fiskebyn
Stövlarna: Life time gåva
Vantarna: The Fashion Barn
 
Hästen
Sadlen: Firgorve
Tränset: Valedale
Schabraket: Arenan vid Skördebygden
 
 
 

God jul

När ni läser detta så sitter jag och myser med familjen. Julen är verkligen den bästa tiden på året. Ville bara önska er en riktigt god jul & gott nytt år :D
 
 
 
 
 

Julstädning

Idag var det städning på schemat så dagen började väldigt tidigt. Allt spindel nät och skit skulle bort. Så jag senare kunde julpynta. Tog ut alla hästarna undertiden eftersom det blev väldigt dammigt i stallet. Det tog sina lilla tid att få allt rent men efter några timmar var jag färdig. Sen börja allt det roliga att julpynta, jag lånade lite julpynt av Steve som han hade fått över. Blev väldigt nöjd med resulatet. Imorgon bitti så ska jag hänga upp morötter, äpplen & knäckebröd i boxarna så hästarna också har något att mumsa på.
 
 
Efter allt slit så tog jag en välförtjänt lunch. Tog med Lionking till Fort pinta där det bjöds på tomtegröt. Det blev faktiskt årets första tomtegröt :3
 
 
 
 
 

Lionking

 
Lionking är en pigg & glad shettis på 4 år. Han har ett himmelskt temperament, otroligt snäll på alla sätt. Han är född och uppväxt på en liten ridskola utanför Jorvik. På ridskolan så trivdes han inte så bra för där var för mycket stim och fläkt. Han har länge sökt efter ett nytt lugnt hem. Undertidens gång så har han fått vara hos många olika ägare. Man måste ha tålamod med honom för han är en väldigt känslig häst. Men nu är hans resa slut hos mig kommer han få stanna. Han kommer få vara en sällskaps häst åt mina andra hästar och han är även stallets maskot. Jag kommer träna upp honom i ponnygalopp eftersom att han älskar att springa. Kanske att vi syns ute på tävlingsbanorna tillsammans i framtiden. 
 
 
 
 

Ny hårfärg

Igår gick jag till frisören för att färga håret blont igen. Saknade det blonda väldigt mycket det röda var fint den första veckan sen så tröttna man på det. Sen så trivs jag bäst i blont :D
 
 

Resan till Skördebygden

Igår så följde jag med Jen till ett stall på Skördebygden för att kolla in några hästar. Jag hade fått upp ögonen för ett Engelsk fullblod. Antishadow hette han och var en hingst på 4 år. Vi tog hästarna till ridhuset för att provrida dom det gick väldigt bra för mig. Men han kändes väldigt orutinerad och känner att jag inte har tid för att utbilda honom så jag tackade nej. 
 
Medans Jen & säljaren skrev på papper så kolla jag runt i stallet på dom andra hästarna. När jag kom till det lilla stallet så hörde jag ett gnägg som jag väl kände igen. Gick mot en liten box i hörnan av stallet och där stod Lionking min gamla ponny. På något vis så hade han kommit dit. Dom jag sålde honom till hade tydligen sålt vidare honom och så hade han hamnat här. Frågade såklart om han var till salu och det var han. Så det var han som fick följa med mig hem istället. Så sent igår kväll så tog jag & Jen en tur med våra nya hästar. Verkligen jätte glad att jag hitta Lionking och han kommer aldrig få lämna mig igen.
 
 
 

Borta

Idag när jag levla Southborn så märkte jag att borden & stolarna var borta från bryggan vid fiskebyn vid det 'cafet'. Red snabbt förbi och tyckte det såg annorlunda ut så var tvungen att vända och kolla. Vet inte om dom försvan igår men det var ett tag sen jag var i fiskebyn så det kan ju ha hänt för längesen. Men är iallafall säker på att det har varit stolar & bord där innan.
 

Arabhästar har kommit till Jorvik och julafton närmar sig med stormsteg!


Hej allihopa!
Julstämningen på Jorvik blir bara bättre och bättre för varje dag som går och Jorvik är juligare än någonsin!

Juluppdrag i Silverglade:
- Nu är vi inne på den sista slutspurten innan allt julstök ska vara klart! Fortsätt hjälp invånarna i Jorvik med julstöket. När du väl har utfört alla juluppdrag så väntar säkerligen en rolig överraskning eller två!

Nya hästar:
- De efterlängtade Arabhästarna har kommit till Skördebygden! Araberna har en helt unik modell och de tar sig fram på ett lätt och elegant sätt. Dessa skönheter finns i färgerna svart, skimmel och palomino och du hittar dem hos familjen Goldspur! Man måste vara en erfaren ryttare för att kunna rida på Arabhästarna. Därför måste din karaktär ha nått upp till level 10.
 
Underbara Arabhästar!
 
Underbara Arabhästar!

Dagliga julbestyr:
- Jultomten i Jarlaheim behöver hjälp med julklappsutdelningen! Rid och prata med honom och se om du kan hjälpa till på något sätt. För alla dagliga juluppdrag får du antingen Julfragment eller Julönskningar! Kolla under dagliga uppdrag i din uppdragslogg för att se vilka Jorvikbor som behöver hjälp. 

Julsticknings-bugg:
- Igår hade vissa spelare problem med att slutföra julbestyret "Sticka julstrumpor". Vi har nu gjort en uppdatering och uppdraget finns tillgängligt även idag för de som inte lyckades slutföra uppdraget. Som kompensation kan man tappa glögg hos Baronessan även på onsdagar, man kan stoppa ännu fler korvar på fredagar och julstjärnan blåser bort även på tisdagar!

Uppdateringar framöver:
- På grund av juletider kommer uppdateringen onsdagen den 25:e december bli framskjuten till torsdagen den 26:e december!
- Samma gäller uppdateringen den 1:e januari, den är flyttad till torsdagen den 2:a januari!
 
Dfkjdjhgjdhgdgh.. Palominon ska bli min så himla fin *-*
 Tycker det var väldigt bra att dom fixa sticknings buggen. Jag hade dock inga problem med att göra den så det var lugnt för mig. Men om det skulle hänt mig så skulle jag inte bli så glad. Hissar denna uppdateringen väldigt mycket :D

Ännu en bild..

Idag ladda SSO upp ännu en bild på arberna. På bilden så finns det en skimmel om jag inte ser helt fel. Hoppas det kommer komma i fler nya färger. Lite tråkigt om det bara kommer färger som redan finns. Är inte så exalterad över araberna för gillar inte den rasen så värst mycket i IRL. Men ska ändå bli väldigt roligt att se dom i spelet. Har en känsla om att dom kommer till Jorvik imorgon lite tråkigt för mig för jag har fullt stall. Men om jag har tur så kommer hästön också.
 
 

Lucia tåg

 
 
Igår var det Lucia tåg med klubben det var verkligen jätte mysigt. Detta var första gången för mig för missa förra årets tåg. Glad att jag hann vara med på detta. Fota lite grann så nu kommer det några bilder :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Till Linda Youngwood

 
Det tog lite tid men nu är den här. Bättre sent än aldrig ;)
 
 

Flyttat hem

Inatt så flyttade jag & Jen hem till Steves gård igen. Efter mycket tjatande så fick jen med mig. Verkligen glad att hon övertala mig för jag trivs jätte bra på Steves gård. Känns som den gamla goda tiden :D 
 
 
 
 
 

Ny vinter design :D

 
Nu är den nya vinter designen uppe. Måste tacka Jen som har hjälp mig en massa. Älskar verkligen den nya super mycket, den bästa jag har haft. Har även lärt mig att sätta in bilder i menyerna känner mig så duktig.. Höhöh 8'D
 
Hoppas ni gillar den lika mycket som jag gör :D
 
 

Första snön

Igår så kom den första snön, verkligen jätte roligt för har längtat efter den så mycket. Så idag tog jag en lång tur med Silverdiamond i snön. Jag packade ner varm chockladmjölk i väskan och även massa äpplen åt Silverdiamond. Sen gav vi oss iväg mot Silverglade och Äppellunden var vårt slut mål och skulle helst inte ramlat av på vägen. Silverdiamond blir alltid så pigg när snön kommer så det var att hålla i honom. Han tog sina chanser att busa iväg med en men som tur var så satt jag kvar i sadlen :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag imorgon

Det lär ju komma mer julupprdrag skulle vara kul om det kom snö imorgon så man kan få lite mer julstämning när man gör uppdragen. Tror det bara kommer fortsättning på juluppdragen för tror dom jobbar på något större just nu som hästön och araberna.
 
Skulle vara roligt med en ny hästras. Längtan efter en vit pålle är så stor.. Hahha säger detta varje gång men vill verkligen att lipizzanerna ska komma.
 
 
 
 

Smöris i level 15

Idag kom Summercrush upp i level 15 :D Verkligen jätte skönt, så nu ska jag ha en låååång levlings paus. Klockan åtta ska Smöris få köra sitt första champ så det ska bli spännande :D
 
 
 

Rött hår

Igårkväll gick jag, bonden och jen till frisören i Jarlahiem och färga håret. Tänkte bli lite fin till jul så jag tog en röd färg. Blev väldigt nöjd med håret skulle inte förvåna mig om jag har detta efter jul också. Känns bara lite konstigt när man är van att ha blont hår. 
 
 
Sedan efter frisören så red vi till det glömda hedarna och tog en picknick. Hade fått 5 picknick korgar av tomten så behövde bli av med några. Kvällen igår var verkligen jätte mysig och rolig. Den bästa kvällen på länge, hoppas det kommer en till sån kväll snart :D
 
 
 
 
 
 

Hästar som jag har ägt

 Skywalker aka Helge
Honom köpte jag dels för han var så billig och fin. Han var min tredje andra häst. Honom ägde jag ganska länge innan jag sålde honom. Sålde han pågrund av att jag aldrig red honom. Så tyckte han kunde få det bättre hos någon annan. Men saknar faktiskt honom.. Tänkte köpa tillbaka honom men köpte den bruna från vd istället. Hehe..
 
 Lionking 
Lionking köpte jag när ponnyena kom till Jorvik. Ända sen jag såg honom på bild första gången så visste jag att han skulle bli min. Han var rolig att ha dom 2 första veckorna men sen tröttna man för han var så himla seg. 
 
Eastmist aka Majsan
Majsan var mitt första sto så hon var väldigt speciell för mig. Henne köpte jag när Friserna kom. Henne tröttna jag på efter ett tag så hon bara stod i stallet hela tiden. Sen hade jag fått för mig att jag bara ville ha hästar i normal form. Men nu när jag köpte Southborn så har jag fått upp synen för dom stora hästarna igen. Saknar Eastmist väldigt mycket. Kanske att jag köper tillbaka henne i framtiden.
 
 Dreamchaser aka Lasse
Vet faktiskt inte varför jag köpte honom. Aldrig gillat denna hästen så värst mycket men blev så sugen på att köpa en ny häst så det blev denna. Valde honom för jag ville ha en brun häst. Tänkte att han skulle bli min nya tävlingshäst men så gick det inte. Fick upp han till level 6 sen sålde jag honom.
 
 Wildflame aka Bögnova.. hehehe
Denna hade jag gått och blivit kär i så när det blev dubbla sc helg så blev han min. Valde namnet Supernova på honom först. Men alla mobbade hans namn så därför bytte jag till Wilflame. Och det var där han fick sitt smeknamn. Det var Jen som kom på det för hon är ju så fantasifull. Sålde honom pågrund av att jag inte ville ha 2 svarta hästar och så kändes han inte helt rätt. Men den svarta Oldenburgaren är en av dom finaste hästarna på sso. Men den var inte någon Frodo häst så han fick tyvärr lämna.
 
Supernova 
Nova köpte jag en tisdag kväll i somras. Hade aldrig varit så missnöjd med en häst som jag var med honom. Dagen efter så kom paint hästarna till Jorvik så då fick han vara snäll och dra. Kan säga att det var slöseri med sc.
 
 

sneakpeek

Tidigare idag så publicerade Starstable denna bilden på Instagram & Facebook. På bilden kan man se ett arabiskt fullblod. Dom säger även att dom ska komma innan jul. Ska bli jätte spännade att se vad det kommer för färger. Jag hoppas på att det kommer en svart häst med höga strumpor och så ska den ha en stjärna i pannan. 
 
Sen om man kollar i bakgrunden så ser det ut som ett nytt ställe. Det som det liknar mest är stranden vid gåd stallet men där är det mer gulare. Så detta är kanske hästön på tanke på att dom sa att det skulle komma.
 
 

Skolan

Som ni nog har märkt så har bloggen varit död i veckan. Har väldigt mycket i skolan just nu. Måste tänka på skolan först innan bloggen tyvärr. Men ska iallafall försöka göra ett inlägg minst om dagen. Verkligen roligt att folk tittar in även om det kan va lite lamt med inlägg ibland :)
 
 

Mina bebisar ♥